GLEDATE ARTIKAL U MULTIMEDIA MUSIC SHOPU

RASPRODATO!!!

EKV

Kao da je bilo nekad

Format: DVD
Datum: 2010-12-15
Žanr: Rock
Katalog: Multimedia Music
RASPRODATO

Sadržaj:


Scenario: Dušan Vesić i Sandra Rančić
Režija: Dušan Vesić


Dokumentarni film "EKV - Kao da je bilo nekad" je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisnosti, ljubavi i mržnji, usponu i padu.

Svi članovi kreativnog jezgra EKV umrli su u periodu 1992 - 2002. godine. U trenutku smrti imali su 31 (Ivica Vdović), 36 (Milan Mladenović), 38 (Bojan Pečar), odnosno 43 godine (Margita Stefanović).

Niko od njih nije ostavio biološke naslednike. S druge strane, teško je prebrojati autore koji i danas stvaraju pod uticajem ovog benda, iza koga je ostalo sedam studijskih i nekoliko koncertnih albuma, među kojima i jedan snimljen 1986. u klubu „Kulušić“ u Zagrebu.

“EKV - Kao da je bilo nekad“ nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put na eksplicitan način govori o bizarnoj povezanosti režima bivše SFRJ i rock’n’rolla, posebno „novog talasa“. Učesnici jasno i bez oklevanja govore o artikulisanim putevima droge koji su polazili iz komunističkog vrha tadašnje države a završavali u stvaralačkom procesu čitave new wave generacije u Beogradu.

Sudbina Ekatarine Velike jeste najtragičnija, najintrigantnija i najvažnija priča o uzrocima i posledicama, o početku i kraju. Kao da je bilo nekad.

Film je napravila producentska kuća PDV (Produkcija Dušana Vesića) 2008. godine u Beogradu, Srbija. Proizveden je u dvcam tehnologiji i traje 86 minuta.

Svetska premijera filma "EKV - Kao da je bilo nekad" dogodila se na Zagreb Film Festivalu 2008. Već na premijeri u Zagrebu, film je doživeo status kultnog filma i vrlo brzo izrastao u regionalni hit, te je sa sa velikim uspehom prikazivan u bioskopima i klupskim prostorima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Film je obišao sve relevantne filmske festivale u regionu, a i šire- veoma uspešnu i posećenu projekciju imao je i u Londonu, na prestižnom „Raindance“ filmskom festivalu. Film je ostvarenje kojem se ljubitelji sedme umetnosti i poklonici benda vraćaju više puta, sa nesmanjenim intenzitetom emocija.

Na instistiranje mnogobrojnih obožavalaca rasutih od Aljaske do Australije, koji nisu bili u prilici da prisustvuju projekcijama, a ne zadovoljava ih kvalitet internet piraterije, Multimedia Music odlučila je da objavi neobično atraktivno DVDizdanje, kakvo svi odavno zaslužujemo.

DVD izdanje filma sadrži ekskluzivne fotografije iz porodičnog albuma Irene Pečar, a veoma inspirisan prolog-tekst je napisala Kristina Bota, umetnica iz Zagreba.

(OSTALI) ALBUMI I ARTIKLI OVOG AUTORA U PONUDI:

Trenutno gledate album: Kao da je bilo nekad


EKV LP


DUM DUM, LP

Cena: 2399 dinaraEKV 3LP


IZNAD GRADA, 3LP

Cena: 3599 dinaraEKV LP


LJUBAV, LP

Cena: 2399 dinaraEKV LP


NEKO NAS POSMATRA

Cena: 2399 dinaraEKV LP


SAMO PAR GODINA ZA NAS, LP

Cena: 2399 dinara
PREDSTAVLJAMO

WWW.FMPORTAL.RSONLINE Kupovina

  • Najpovoljnije cene
  • Dostava na kucnu adresu brzom poštom
  • Posebne pogodnosti za veleprodaje

hosted by WEBHOSTINGSRBIJA Validation:Valid CSS! Valid HTML 5.0